perjantai 8. marraskuuta 2013

Keinuhevosia ja näpäytetty matkustaja.

Jottei bussikuskini tekmiset pääse loppumaan tässä eräs tositarina:

Oikeasti vanha Cokis-pullo
Eräässä kaupunginosassa, bussin päätepysäkkiä seuraavalta pysäkiltä nousi aamuisin kyytiin rouva. Rouvalla oli vain viisisatanen ja sillähän ei voi maksaa linja-autossa, vaihtorahaakaan ei siihen ole, tai vaikka olisikin, menisi kassa melko pieneksi. Koska se oli aamun ensimmäisiä vuoroja, mikään paikka jossa rahaa olisi voinut rikkoa ei ollut auki. Lähimailtakaan ei löytynyt ottoa, jossa olisi voinut nostaa rahaa pienemmän summan. Näin tapahtui muutamia kertoja. Kuskini otti naisen matkaan kuitenkin, sillä tämä oli selvästi menossa töihin.

Kesän teelaatikko löytö,
päätyy varmasti häiden teevalikoimayksiköksi.
Eräs aamu oli tiedossa hyvissä ajoin, jolloin kuskini linjaa kuljettaisi. Tällöin hän päätti varautua ennakkoon. Rouva nousi kyytiin ja tarjosi tapansa mukaan viisisatasta ja oli jo lähdössä kulkemaan eteenpäin, ikään kuin maksamatta matkustaakseen. Jolloin veikeän mairea hymy nousi kuljettajani kasvoille. "Huomenta, rouva! Kyllä minulla on vaihtorahaa tänä aamuna!" Rouva ojentaa viisisatasen hieman hämmentyneenä. Tulostettiin matkalippu. "Ja, takaisin saatte neljäsataayhdeksänkymmentä..." Rouvan eteen nostettiin pakastepusseihin tarkasti laskettu vaihtoraha, joka koostui pelkistä kymmen senttisistä. "Tässä rouva, on sitten tulevaisuudessakin pikkurahaa matkustamiseen." Rouvan ilme oli kuulemma näkemisen arvoinen, samassa rouva oli alkanut änkyttämään: "Ettehän te voi antaa minulle pikkurahaa tuota määrää, en minä jaksa edes kantaa sitä!" Kuitenkin rouva otti rahat, meni istumaan ja jäi bussiin.

Rouva ei enään koskaan tarjonnut viisisatasta, yhtäkkiä kuukausilippuunkin löytyi rahaa ja pikkurahalla hän ei matkustanut. Vajaa viisisataa euroa kolikoina, tiedättekö se painaa ja paljon.


Muutamia orkideojakin löytynee, kuten lasimaljakoitakin
Aarre mummolta
Oikea vanha maitotonkka
Häät

Kävin katsahdusta värimaailmasta. Värimaailma on ollut jo pitkään tiedossa, mutta suunniillee hakusessa on jotain kevyen talvista. Pääosassa on valkoinen eri sävyineen ja tiedättekö pionit valkoisen, vaaleanpunaisen eri sävyt, jotka ovat jo hieman nuupahtaneet ja niihin tulee kauniin rustiikkinen rusehtava pinta. Sitten kävin kotiamme läpi. Meillä on todella paljon asioita, jotka käyvät suoraan häihin ja sen väriteemaan. Ai niin. Keinuhevoset liittynevät häihin varmasti.

Naapuri sai hurahtamaan
keinuhevosiin
 Bussikuskini

Tiedättekö miten pidetään hullua jännityksessä, minäpä en kerro. Niin se totesi mulle kun kotiin päästiin. "Voi jumakekka." Kuinka ärsyttävää. Se nimittäin liittyy jotenkin häihin ja minuun tai johonkin ennen niitä. <3

Nyt kuskini lähti yllättäen Turkuun työkeikalle, tienaamaan jnk häihin liittyvän asian.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥