maanantai 18. marraskuuta 2013

Lihava, timmi tai jotain ihan muuta? Ja aarteita!

Kukapa ei haluaisi olla hääpäivänään hyvässä kunnossa? Säteillä, hymyillä ja näyttää kaikin puolin täydelliseltä.

Helpommin sanottu kuin tehty.

Häistä olimme puhuneet jo pidemmän aikaa bussikuskini kanssa. Olimme sopineet, että molempien täytyy hieman hoikistua, ennen kuin häistä ruvetaan tarkemmin sopimaan. Oli kulunut joitakin kuukausia ja jouduimme harmiksemme toteamaan, että tuloksia ei juurikaan ollut tullut. Mikäpä neuvoksi?

Joskus tuntuu kenties tältä.

Tuumasta toimeen. Päätimme, että lyödään häiden ajankohta lukkoon, niin johan alkaa tapahtumaan. Alku on lupaava. Kammoluvut (tai useimmille naisille luku taitaa yleisestikin ottaen olla kammo oli se mikä hyvänsä), jotka kirjattiin tarkkaan ylös, koreilevat nyt jääkaapin ovessa. Riittävän tylyä jääkaapille käveltäessä. Siinä se ikään kuin tuijottaa sinua takaisin ja kysyy, aiotko todella syödä sitä? Toivottavasti sen teho säilyy enemmän kuin hetken ja häät ovat riittävä motivaati noin ylipäätään.

Paljon mielummin sitä olisi jotakin tätä kokoa
(tai tuntisi oman olonsa tällaiseksi)
 vrt. edellinen
Faktahan on se, että jos ihminen liikkuu tarpeeksi, syö sopivasti, lihomista ei tapahdu. Samoin jos kuluttaa enemmän kuin ravintoa saa laihtuu. Koko ikäni syömishäiriöstä kärsineenä (tehdään siitä tarkempi postaus, joskus toiste), voin kertoa, että melko taitava sitä on ihminen valehtelmaan milloin milläkin verukkeella itselleen ruuasta, syömisestä ja vielä taitavampi ihminen on keksimään tekosyitä syömisen hyväksynnälle tai liikkumattomuudelle.

Liian usein kuulee, ei ole aikaa, en jaksa, en pysty, en ehtinyt, milloin syödä, joten otin nopeasti noutoruokaa tai einestä kotiin. Liian usein karkki tai keksi eksyy omaan suuhun ja kun tarjoat muillekin perheessä, olet ikäänkuin saanut rikoskumppanin ja se onkin hyväksyttävää. Kuitenkin MINÄ itse tai SINÄ itse olet viime kädessä vastuussa syömästäsi ruuasta, samoin liikkumisesta. Kannustankin jokaista itseään huijaavaa kirjoittamaan jääkaapin oveen painonsa ja 5 asiaa, milloin syö -vaikka oikeasti ei tarvitsisi. Ja jos tavoitteitaan ei pysty noudattamaan, syy löytyy itsestä ei muista. Tällöin ei ole halunnut riittävästi laihtua.


"Peiliin katsominen on ikävää, kun sieltä kurkistaa minä itse."

Tänä aamuna aamiaiseni keskittyikin kuituihin, sokeroimattomaan mehukeittoon, mandariiniin ja kahviin. Keksipurkki hymyili ärsyttävästi vieressä ja sai minut sulkemaan kannen siitä. 

Vähäkalorinen kuten näkyy

Lisäksi mehukeiton sekaan menee kuituja, pitävät nälkää, huolehtivat vatsasta ja tuovat vatsan täytettä.


Lopuksi keitin itselleni aimo pannullisen hyvää kahvia Löfbegs Lila Cresendoa. Maitokahvina täydellistä. Paahtoaste 5. Ja kaveriksi söin mandariinin.

Mymmelikin kupissa näyttää siltä, että hän hymyilisi minulle
ajatuksella: "Hyvä tyttö, hyvä aamiainen!"

Lopuksi vielä päivän turinat bussikuskista. Se mieshän on aivan kahjo. Mutta meillä on oikea bussipysäkki kyltti, pysäkin nimi on  "LEMMENKUJA", heti kun tulee sopiva tilaisuus jaan kuvan siitä täällä.

Ja kävimme taas bongaamassa aarteita meille pienen omaisuuden verran. Me ilmeisemmin vedämme puoleemme vanhaa tavaraa. <3

Koiraamme kiinnosti enemmän rapun äänet
kuin mamman höpinät tänä aamuna.
Tämän tyyppistä asettelua aioin suosia
häissäkin karkki/jälkiruokapöydässäTaas yksi limukori lisää, vuodelta -66.


Vanha puutiinu, josta tulee mökille puusaavi, kamina puita varten.

Vaarini askartelema puusalkku, jota käytti työssään.

Löytökasa rantautuneena mökille.


Mielenkiintoinen löytö oli vanha "töhö".

11 kommenttia:

 1. Joo se on kyllä yllättävän helppoa sabotoida omia dieettejään hyvillä selityksillä...
  Vitsi noi puulaatikot on kivoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi puulaatikot on kyllä aarrelöytö! Mummon tilukset on melkoinen aarrepaikka! :)

   Poista
 2. Ihania puulaatikkoja! Ite en oo saanu tikkua ristiin laihdutuksen eteen ja tuun katumaan asiaa vielä monet kerrat.. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsensä ruoskiminen on vaan niin haastavaa hommaa.. Been there, seen that! Sitä paitsi joskus on kyllä niin, että kun saa ruokaa tulee siitä ihan oikea ihminen..taisi olla joku Saarioisen mainos muinoin. :D

   Poista
 3. Ettehän te Bussikuskin kanssa toisianne painokilojen perusteella halua. Olette kauniita juuri tuollaisina ja sen painoisina kun olette. Terveysnäkökulmasta toki voi aina miettiä mitä suuhunsa laittaa ja milloin, mutta se ei saa hallita elämää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei haluta, mutta me olemme kuitenkin päättäneet, että kilot saavat mennä ja avioliitto tilalle. Elämä on kuitenkin ihanaa. Ja kyllä pidän siitä hoikemmasta kuvasta enemmän siellä peilissä.

   Rakkaus, se on kuitenkin se meidän aamen tytöt.. ;)

   Poista
 4. Olen aivan ihmeissäni teidän nuorten suhteen. Häitä suunnitellaan kaksi ja puoli vuotta!! Jossain vaiheessa mentiin vain maistraattiin ja oli sillä selvä. Teidän häistänne tulee varmasti juuri teidän näköisenne upeat häät.

  Paino-ongelmissa painiskelee meikäläinenkin. Olen tehnyt sitä jo vajaat 40 v. Ikuinen laihduttaja kun olen.

  Kiva seurata blogiasi. Pidän blogeista, joita päivitetään säännöllisesti. Jatka samaan malliin.

  Joutsenvillan Eija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen takia Eija, me suunnitellaankin niin kauan. Halutaan jotain eikä melkein ja sitten jälkikäteen kenties mietitään.. olipa harmi... olisin. Nyt ei ainakaan jää siitä kiinni valmistelu. :)

   Kiitos Eija!

   Poista
 5. Olipas asenne postaus! Mutta täyttä asiaahan tässä on, itsehän sitä on syypää siihen jos dietit ja tavoitteet ei pysy. Tsemppiä!

  Ps. ihania puulaatikoita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puulaatikot ovat kieltämättä ihania. :) Ja, kiitos.

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥