tiistai 3. joulukuuta 2013

Ikä (mikä ihana tekosyy -olla muka vielä 20-vuotias)


Tiedätkö tunteen? Alkon myyjä kysyy papereita ja mietit mielessäsi "Ah, se pitää minua nuorena!", nopeasti mieleen juolahtaa: "Vai näytänkö jotenkin törpöltä? -pissikseltä kenties?". Toki hymyileväisenä annan paperini ja myyjä useinmiten naurahtaa jotain: "Tulipa mentyä metsään." No niin tuli.

Metsään on menty aiemminkin. Minulla ja bussikuskillani on 13 vuotta ikäeroa. Kyllä, kolmetoista pitkää vuotta. Hän ajeli jo omalla autolla, kun minä vasta kiukuttelin murkkuiän tuomia tunneryöppyjä ja soitin suutani äidilleni. Mistä tulikin mieleen, oletteko koskaan onnistunut paiskaamaan ovea saranoiltaan? Minä olen kerran, juuri tuollaisessa tunneryöpyssä. Sillä kertaa riita kuivui nopeasti kasaan, oven järjestäessä muuta ohjelmaa.

Kuinka sitten käykään, se, että rakastuu 13 vuotta itseään vanhempaan mieheen?

Yksiselitteistä vastausta ei ole, mutta pieleen meni jo ikää arvioitaessa. Mies luuli minua vanhemmaksi ja minä häntä nuoremmaksi. Ja kappas, ikäeroa olikin tosiaan peräti kolmetoista vuotta. Jostakusta toisesta paljon, olkoon. Minä en ole sitä huomannut. Lähinnä muiden ihmetellessä asiaa.

do what makes you, YOU! ALL THE TIME !! I know I do Ha ! B.p.
Kuva:Pinterest

Palataan hetkeksi vielä Alkoon. Pariinkin otteeseen olemme yhdessä bussikuskini kanssa olleet ostamassa viiniä viikonlopun ruokapöytään. Kaulailleet hyllyjen välissä ja lopulta saaneet viinin valittua. Siirtyneet kassalle. Minä olen maksanut ja hämmästyksekseni minulta on kysytty papereita. Kannustan toki jokaista myyjää seulomaan naisten papereita, vähän vanhempienkin (ei siitä suurin osa ainakaan pahastu.) Tuli sen jälkeen mieleen, että menisinkö tosiaan Alkoon miehen kanssa, joka on selvästi täysi-ikäinen ja sitten maksaisin. Enköhän siinä kohtaa lähettäisi miehen yksin hakemaan sitä 12 € viinipulloa, jossen olisi tarpeeksi vanha. :D

Ikäeroa en ole huomannut parisuhteessamme oikeastaan kuin arjen pyörityksessä, jossa ajatukset ovat lähempänä toisiaan, kuin kenenkään toisen kanssa aiemmin. Meillä ei ole miehen likaisia sukkia tai kalsareita väärässä paikassa (Yllättävää ehkä, mutta sukat jäävät minulta sohvan reunalle.)

Konkreettisin asia, josta ikäeron huomaa ovat kaksi ihanaa nuorukaista. A & O, esiteini(11-wee) ja teini (15-wee). Bussikuskillani on kaksi ihanaa lasta aiemmasta liitosta. (Alkuun kaikki ei ollut ihanaa, eikä helppoa, nyt on.) Laitetaan toisella kerralla parempi postaus siitä, mitä käy kun miehen mukana tulee pari ihmistä lisää.

Ikä muokkaa arvomaailmaa. Kauniimmaksi, ellet ole katkera.

4 kommenttia:

 1. Olisi kyllä kiva kuulla enemmän uusperheen arjesta, varsinkin kun ei ole mistään taaperoista kyse :)
  Meiltä kysyttiin Tukholman "Alkossa" paperit, vaikka seuralaiseni eivät kyllä todellakaan näytä alle 18-vuotiailta. Paikallisen alkon kassa totesi, että Ruotsissa käytetään paljon vanhempien luottokortteja, joten on pakko kysyä paperit kaikilta jotka näyttää alle 40 vuotiailta :D
  No toisaalta maa jossa myydään ruokakaupassa vain kakkosolutta, alko menee lauantaisin kiinni jo klo 15, mitä heiltä voi odottaakaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivomuksenne täyttyköön loppu viikosta! :) Mulla on itseasiassa tekstikin jo valmiina. Satuin lukemaan sen eilen sulhollekin.. Siinä kun on melko inhoakin riipasua alusta. Tänään postaan vaan syntymäpäivästäni. <3

   Poista
 2. Komppaan Korppua! Olisi kiinnostavaa lukea uusperheestä, etenkin kun siihen liittyy teinejä :) Omat sisarukseni ovat myös parhaimmassa teini-iässä, joten kokemusta siltä saralta löytyy. Kiinnostaisi myös tietää sinun ja teinien ikäero, kuinka helppo on ottaa äitipuolen rooli, vai oletko ottanutkaan. Voisin kuvitella, että iällä on tässä vaikutusta (etenkin siis teinien mielestä). Ainakin voisin kuvitella, että on helpompi ottaa äitipuolen roolia kolmekymppisenä entä kakskymppisenä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastasin jo Korpulle, saatte loppu viikosta postausta tuosta uusperhe asiasta. Tänään nautiskelen postauksesta syntymäpäivääni liittyen..

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥