perjantai 10. tammikuuta 2014

Häiden ruoka, itsetehtynä, helppo nakki vai sittenkään?

Ruoka, herättää melkoisia tuntemuksia ääripäästä toiseen. Etenkin jos ruoka ei miellytä itseä, se herättää erityisen kuumia tunteita! Mitä ihmettä sitten häissä oikein syödään?

Itse olen keittiössä velho, jauhopeukalo joskus tunari ja duunari. Keittiössämmä taittuvat niin kaalikääryleet, kuin karjalanpiirakat ja toisaalta onnistuu suklaa fondantitkin ja moni muu kummempikin juttu joka maailmalta tunnetaan. Mummoni on kai virtuoosi, periyttänyt moiset taitonsa minulle.

Wedding Food More Wedding Food Ideas at: www.RealWeddingDay.com
Kuva: Pinterest

Helsinkiläistytöksi olen etuoikeutettu, kaupungista nimittäin löytyy yllinkyllin ruokapaikkoja pienestä suureen ja edullisesta kallimpaan.Olen käynyt ulkona syömässä, ruoka on ollut noissa paikoissa hyvää. Ei erityisen hyvää, mutta samankaltaista kuin kotonakin (ja tarkoitan myös paikkoja jotka saa kaupungin huippuarvosteluja). Meillä eineksinä syödään lähinnä hernekeittoa tai maksalaatikkoa. Kaikki muu tehdään alusta loppuun itse. Kastikkeet ovat omaa käsialaa ja puolivalmiita eineksiä ei käytetä. Leipää teen vain toisinaan, en aina itse. Eli se ostetaan valmiina kaupasta, samoin juusto ja voi (maitotuotteet). Talvi pakottaa syömään kaupan vihanneksia, kesällä nekin ovat omia; tomaatit, kurkut, salaatit, yrtit, päärynät, mansikat, perunat, porkkanat, sipulit, vadelmat, karviaiset ja sitä rataa..

Hyvän ruuan tekoon tarvitaan hyvät raaka-aineet ja aikaa. Itse tehty juhlien ruoka tarvitsee aikaa ja suunnitelmallisuutta.

Mini Wedding Food ♥
Kuva: Pinterest

Tiedoksi niille, jotka nyt meinaavat teilata ajatukseni häiden itsetehdystä ruuasta. Olen tehnyt näitä asioita aiemminkin ja melko tiivillä aikataululla, ollen itse töissä. Yhtiin juhliin tein ruuat, keksit, karkit kakut jne.. Puu-uunilla mökillämme, ilman lämmintä juoksevaa vettä. noin 30 vieraalle. (Tiedättekö miltä tuntuu seistä puuhellan vieressä pari tuntia kun sen lämpötila on 300°..) Olen tehnyt myös tarjottavat yli 50 hengen juhliin. Nekin oman työni ohessa. Ja niissä juhlissa oli esimerkiksi useampi voileipäkakku jotka vaativat kokonaisuudessaan tolkuttomasti aikaa.

Häitäni varten aion olla lomalla jokusen viikon. Selkeällä aikataululla ja suunittelulla en pidä laisinkaan mahdottomana temppuna ruokaa häihin. Toki juhlapaikalle saa tulla tarjoilijoita, huolehtimaan sen tarjoamisesta. Kurkkaa blogin ylälaidan sivupalkista Häämenu, jota sulhasen kanssa olemme miettineet. Jos omaa hullun suunnittelijan vikaa ja osaa aikatauluttaa reaaliaikaisesti, omaa kokemusta tapahtumasuunnittelusta ja uskoo itseensä, kaikki tuo on mahdollista.

8 Top Chef Finalists Share Their Dream Wedding Menus: Heirloom tomato salad with feta
Kuva: Pinterest

Kahjo! Niin tuo bussikuskinikin minua nimittää näiden ajatukseni kanssa. Kahjo -Se sanoo silloin kun olen taas onnistunut, erityisesti silloin. Minua on pidetty välillä järjettömänä, kovin järjettömänä. Ihmiselle mahdotonta on vain ihminen itse. Carpe diem.

11 kommenttia:

 1. Mäkin uskon, että omiin juhliin pystyy taikomaan suussa sulavat herkut, mutta ethän sä vaan vedä itseäsi ihan piippuun ennen varsinaisia juhlia? Mä en tehnyt ruokia, mutta silti olin ihan piipussa itse juhlapäivänä, järjestelyt ja muut vie oman aikansa ja mehunsa. Tietysti jos saat paljon apuvoimia, ni homma helpottuu huomattavasti. En toki voi väittää, ettet siihen pystyisi, joten tsemppiä tulevaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis, tottakai apuvoimia pitää olla! Ei nyt ihan on my own.. Ja en silloin juhlapäivänä itse koske enään ruokaan.. :)

   Poista
 2. Hurjan rohkea olet kun meinaat jaksaa tehdä kaikki itse. Minä taas haluan vain rentoutua pari viikkoa ennen häitä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun puheeni täytyy myöntää.. On se että joskus on hieman vaikeuksia olla tekemättä mitään tai "rentoutua".. Paras on minä ottamassa aurinkoa.. Se kestää noin viisi minuuttia. Jonka jälkeen kirja lentää mäkeen ja minun täytyy saada tehdä jotain. Mulle rentoutusta taitaa olla tekeminen.. :D

   Poista
  2. Siis paheeni.. Miten hankala voi olla kirjoittaa puhelimella.. :D

   Poista
 3. Meillä tehdään ruuat myös itse. Perheestä löytyy leipuri ja kondiittori, joten kakut ja leivät tulevat heiltä ja myös puolison isoäiti on lupautunut auttamaan kalan (hänen oma bravuurinsa) ja juustojen teon kanssa. Olemme valinneet listalle paljon kylmänä tarjottavia ruokia jotka voi valmistaa päivää tai kahta etukäteen ja joiden teossa ei vaadita ihmeitä. Uskon että suoriudumme tehtävästä kyllä mallikkaasti ja ruoka tulee olemaan herkullista :)

  VastaaPoista
 4. Samoin meillä panostetaan kylmään ruokaa, jonka tosiaan voi tehdä päivää kahta aiemmin. Samoin pakastamisella voi kikkailla.. Jos rahaa olisi poskettomasti saattaisin käyttääkin suomalaista yrittäjyyttä. Mutta se mitä kelpuuttaisin maksaisi todella paljon. Halvalla kun ei saa hyvää.. Ja hyvä niin koska kyllä siitä pitää jotain jäädä itsellekin. :)

  VastaaPoista
 5. Samaa mieltä kuin Korppu! Hurja vero, itse en kyllä ryhtyisi! Pitkän penninhän siinä varmasti säästää, mutta itse myös haluan rentoutua häiden alusviikolla, kyökissä heilumisen sijaan.
  Toisaalta, minä en edes osaisi tehdä ruokia itse, olen aivan tumpelo.
  Mies on alan ammattilainen, mutta en antais senkään tehdä ruokia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ja varmasti meillä Jannica on ihan tarpeeksi ressaamista ja jännitettävää jo muutenkin ;)

   Poista
  2. Mun piti oikein yön yli miettiä vastausta tähän. Ja unessa se vastaus tuli. Jossain määrin kahjona, tajusin, että vaikka rahaa olisi poskettomasti.. Haluaisin silti tehdä ruuat itse. Meillä olen tunnettu ruuanlaittotaidoistani ja minusta on ihana tehdä ruokaa. En tiedä mutta tuollaista en osaa stressata.. Jollain tavalla tiedän, että mitä saan. :)

   Mutta lupaanpa, että kutsun teidät tytöt joku kerta syömään meille. :)

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥