lauantai 22. helmikuuta 2014

Elämä kiittää ja kuittaa viime metreillä!


Onko sinulla joku jota kaipaat? Onko jokin ihmissuhde, joka kaivelee? Pitikö silloin joskus ja sitten ei onnistunutkaan? Aikataulut meni mönkään ja sitten tuli jotain ja pari muuttujaa..

Joskus elämä vie meidät toisaalle, pois toisen luota. Joskus lähellä onkin kaukana ja poissa onkin läsnä. Jokaisella meillä on joku, jonka kanssa elämä on kulkenut yhtä matkaa, syystä tai toisesta tiet ovat menneet erilleen. Ja jokaiselle meistä, joiden tiet ovat eriytyneet jonnekin toisaalle, herää toisinaan ajatus. Ajatus siitä, millaista oliskaan nähdä pitkästä aikaa. Mitä hänelle kuuluu? Miten hänellä menee? Tai ehkäpä näennäisesti tiedämme miten toisella menee, vaikkapa fb-seinää seuraamalla.
Frendship
Kuva: Pinterest

Häätouhut ja kouhotukset laittavat pään pakostikin miettimään tarkasti omia ihmissuhteita. Miettimään onko joku jota kaipaan. On. Heitä on muutamakin. Joskus ystävyydestä haastavaa tekeekin se, että joku laskee kertoja. Milloin minä soitin. Joku taas haluaa tavata vain omassa kodissaan, eikä lähteä kauemmas. Jonkun kanssa aikataulut eivät vain mene yksiin. Joku toinen ei taas voi ymmärtää vuorotyön luomia haastavia aikatauluja ja sitä, että jos haluaa nähdä omaa puolisoaan muuten kuin illalla ennen nukkumaan menoa ei vain voi käyttää omaa vapaa päiväänsä aina muihin menoihin.

Frenchie Frendship. #frenchbulldog
Kuva: Pinterest

Joskus syntynyt ystävyys elää ja on jossain. Jossain syvällä meissä. Sillä oikean ystävän kanssa ei ole väliä oletko nähnyt eilen vai viime viikolla. Toisten kanssa se kariutuu aiheesta. Oikean ystävän kanssa jatketaan ikään kuin eilisestä. Itse puhuin pari päivää sitten ihmisen kanssa, jonka kanssa ollaan koettu hetki jos toinenkin. Jostain syystä elämä vain vei meitä toisaalle. Ehkäpä tästä alkaa taas kirjan uusi aukeama. 
Jotta voi olla lähellä, joskus täytyy käydä kaukana.
Useammalle siellä ruudun toisella puolella, herää mielessä joku henkilö. Henkilö, jota kaipaa tai henkilö, jolle haluaisi sanoa jotakin. Kannustankin koko sydämestä. Kaiva puhelin tai selvitä numero, ota pieni hetki ja soita se puhelu. Puhelu, jolla saattaa olla ratkaiseva merkitys sille kadotatteko toisenne ikiajaksi vain nostaako ystävyys päätään! Ja jos ystävyys ei nosta päätään, et ole menettänyt mitään, mutta jos ystävyys lankeaa taas osaksi teidän elämäänne, olette voittaneet kaiken.

Näen työssäni paljon ihmisiä. Ihmisiä, jotka ovat eläneet elämänsä hyvällä ja pahalla, itselleen ja toisille, työlle ja vapaa-ajalle, ystävyydelle ja katkeruudelle. En ole vielä tänä päivänä nähnyt ihmistä, joka olisi valittanut elämänsä loppu päässä ystävistään, vapaa-ajastaan, perheajasta, nöyryydestä, rahan puutteesta tai rakkaudesta. Tosin, olen nähnyt ihmisiä, jotka ovat olleet hyvinkin pahoillaan menetetyistä läheisistä, katkeruudesta, liiallisesta työnteosta, kariutuneista ihmissuhteista, itsekkyydestä ja liiallisesta ylpeydestä.

Onnellinen elämä on valinta. Ei helppo, mutta valinta. Pitää jaksaa olla rehellinen, sopivasti ylpeä, rakastava, nöyrä (myöntää ääneen olevansa erheellinen), uskalias ja toisaalta pelokas ääneen, rohkea, hiljainen, meluisa ja toisaalta kuuntelija, reilu, kohtelias ja ennen kaikkea unelmoitsija (joka toteuttaa unelmiaan).

<3
Kuva: Pinterest

Joskus myös pitää nöyrtyä tekemään jotain toisten hyväksi pyyteettömästi. Aina ei voi olla saaja puolella. Tee sinäkin jotain hyvää ihmisille ympärilläsi, pyytettömästi.
On tylyä käydä katkeraa taistelua kuoleman porteilla. Tajuttuaan, olleensa liian ylpeä ja täynnä itseään. Elämä kiittää ja kuittaa, viime metreillä, konkreettisesti vieraiden määrässä sairaalassa.
Olipa syvällinen postaus. Mutta muistakaa tosissaan kulkea kohti unelmianne, mutta pitäkää myös kiinni ihmisistä ympärillänne.
 


11 kommenttia:

 1. Onnekseni olen ympäröity ihmisillä, joiden kanssa ystävyys pysyy, vaikka välimatkaa on. Jokainen tapaaminen on sellainen kuin olisi nähty vasta eilen viimeksi. Vaikkakin näkemisten välit usein venyvät kuukausien mittaisiksi. Ystävyys on kahden kauppa, aivan kuin parisuhdekin :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa mahtavaa! :) Tuollaistahan se tosi ystävyys on. ♥

   Poista
 2. Olipa hieno kirjoitus ja pisti kyllä ajattelemaan.. Itselläkin on useitakin ystäviä, jotka asuvat kauempana ja joihin tulee harvemmin pidettyä yhteyttä ja vielä harvemmin nähtyä. Mutta parasta on se, että sitten kun taas puhumme/näemme, niin tuntuu kuin olisimme jutelleen viimeksi eilen <3 Pidetään kiinni ystävistämme, niitä todellisia ei kuitenkaan montaa ihmiselämään mahdu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja, kyllä pidetään kiinni niistä ketä meillä on ympärillämme! ♥

   Poista
 3. Viisaita sanoja minunkin mielestäni. Näitä olisi hyvä pysähtyä aina välillä miettimään. Minä sain viime vuoden puolella säkkyä oman terveyteni puolesta, joka kyllä pysäytti myös. Sen jälkeen kun aloin taas saada voimia niin laittelin kaikille rakkaille ja tärkeille ihmisille viestiä. Pitkästä aikaa ja oikein ajatuksen kanssa. Kerroin, että ovat tärkeitä. Ja voi että tuntui hyvälle, kun tyypit vastasivat samoin :)

  Näitä on välillä tärkeä pysähtyä pohtimaan!

  Ps. olipa blogisi ihana löytö! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, että voimasi ovat palanneet! :) Ja oi kiitos, jos blogi tuntuu löydöltä!

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥