tiistai 18. helmikuuta 2014

Kihlajaiskahvit

Kihlajaiskahvittelu tai kihlajaisjuhlat eivät ole kovinkaan yleisiä ainakaan lähipiirissäni. Muistaakseni olen ollut vain kahdilla (onko tuo oikea sana?!?) kihlajaiskahveilla ja niistäkään ei ole kuin toinen pari enää yhdessä. Muut kihlaukset ovat tapahtuneet muiden ulottumattomissa tai niissä ei ole ollut lupausta tulevasta avioliitosta. Lähinnä sellaista haluan "kivan sormuksen" tai mentiin nyt kihloihin, koska haluttiin.

Jokaiselle kihlaus on toki henkilökohtainen ja omansalainen asia. Ihmiset menevät kihloihin eri syistä. Meillä kihlaus on alusta alkaen tarkoittanut merkkiä tulevasta avioliitosta. En olisi ikinä suosunut kihlautumaan, jos tulevaa hääajankohtaa ei olisi suunniteltu. Olen jouluhullu. Olen myös hymykseni joutunut toteamaan itselleni olevani häähullu. Selvää Bridezilla ainesta! Niin on kai tehnyt isäntäkin! :D

Meillä kysyin bussikuskilta, järjestetäänkö meillä kihlajaiskahvit. Välitön palaute oli, että järjestetään. Noh, sitten päättämään päivää. Päivä löytyi. Sitten seuraavaksi vieraita suunnittelemaan tai nyt höpötön. Oikeasti suunnitelin kutsun, jopa teinkin ne, ennen varmaa vieraslistaa, mutulla ja toivolla, että kutsuja olisi riittävä määrä. LOL! Kuka tekee ensin kutsut ja sitten toivoo niiden riittävän?! (No, minä!).

Kutsujen piti olla kepeät, kevyet, häiden väriteeman henkiset, 20-luku tyyliset ja kuitenkin nuorekkaat ja yksinkertaiset. Pidämme molemmat asioiden kaksoismerkityksistä (yksi tämän huushollin sankari onkin kuuluisa Fingerpori). Joten kutsuteksti, joka täällä vilahti jo aiemmin, olikin viritetty kaksoismerkityksellä, olematta kuitenkaan mauton.

Päälle askartelin PicMonkey:lla kutsu tekstin, jonka koin onnistuneen täydellisesti. Samaa mieltä oli bussikuski, jolle näytin heti valmiin aikaan saannoksen. Välitön tuomio oli: Täydellinen. Bussikuskin ilmoitti, että haluaa siihen alle harmaata ja millä tavalla. Sitten taas tulostettiin muottia ja leikattiin ja liimattiin.

Hulluin kahjo-juttu, joka tuli tehytä osoittautui kyllä pöhköksi. Nimittäin kuinka moni täysjärkinen tekee hukkakartongista rei´ittimellä palloja ja liimailee niitä enemmän ja vähemmän kutsuihin. Noh, se kahjo olen minä. Osaan askarrella, mutta minään pikkunäprääjänä en ole itsenäni pitänyt. Nyt se on tapahtunut, kun kello 06.00 aamulla liimailee niitä ennen töihin menoa ja lähtee hymy huulillaan töihin on tainnut jonkin asteinen häähulluusratas asettua paikoilleen... :D

Kivan henkäyksen toi postimerkit, jotka tilasin viime vuoden puolella, kun ne sai vähän halvemmalla. Postimerkkejä omalla kuvalla, voi tilata täältä. :)

Mitä kutsujen kokonaishinnaksi tulee.. hinnaksi tulee peräti 15 € nimittäin korttipohjat olivat alessa kun ne ostettiin ja lisäksi meni vain pari kartonkia ja tulostimen musteet, sekä paperiliimaa. Kirjekuoret olivat valmiina samassa paketissa pohjien kanssa. Isäntä valitsi kuorien ja korttien värin, joka oli vitivalkoinen.

Aivan putkeen ei heti alkumetreillä mennyt nimittäin...tulostusasetukset oli haastavaa saada kondikseen. Lue lisää täältä tulostimen valinnasta.

Eli melko edullisesti selvittiin... Tässä sitten se kuva pläjäys siitä, miltä ne kutsut sitten näyttivät.
Lahjatoiveeksi esitimme, ettei kukaan toisi kukkia. Jos joku vältäämättä haluaa jotakin tuoda pyysimme Iittalan Kivi-tuikkuja mattakirkas tai lohenpunaisen väreissä. Täältä voit ihalla niitä.

Mitä tulee niiden juhlien kustannuksiin, siitä lisää myöhemmin. Ja btw. Nyt äkkiä kaivamaan.. Nimittäin kukkasipuleita, niitä parissa kaupassa on pilkkahinnoin poistossa ja tältä ne näyttävät ilman multaa, pienellä ripottelukastelulla lasipurkissa. :) Kohta kukkii ensimmäiset narsissit ilman kummempia hoitamisia! JEI!


14 kommenttia:

 1. Kaksilla. Olit siis ollut aiemmin kaksilla kihlajaiskahveilla. ;)

  VastaaPoista
 2. Oijoi, oikeen kauniit kihlajaiskutsut! :)

  VastaaPoista
 3. Yritin eilen jo katsella noita korttikuvia kännykän näytöltä, mutta meni hermot puhelimeen, enkä päässyt kommentoimaan... Kauniit kutsut olette tehneet! Yksityiskohdista tykkään eniten tuo harmaan taustan kulmien leikkaustyylistä sekä erilaisista fonteista. Oletko muuten leikannut nuo kulmat ihan saksilla vai löytyykä sinulta jokin kulmaleikkuri tuota varten?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa sieltähän se kuvasta paljastuikin kun tarkemmin katsoi, eli saksilla :)

   Poista
  2. TUlostin Picmonkeystä ton harmaan mallin mustana ja leikkasin ja siirsin paksulle pahville, jonka leikkasin ja sitten vaan piirtelin kartongille ja leikkasin ihan saksilla. Voisi kuvitella, että tähän meni tolkuttomasti aikaa, mutta oikeastaan se oli aika nopeaa.. Liimailu on mun mielestä se ei niin kiva osio. Mutta kokonaisuudessaan kutsujen suunnittelu, askartelu ja toteutus.. Kesti noin 7h. Kutsuja oli 30 kpl. (Kihlajaiskahveille kutsuimme lähinnä lähipiiriä ja yksi kutsu meni sellaisena -ilmoitustaululle yhteen paikkaan!)

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Ihanat! Voi miten taitavia blogimorsiot ovatkaan!

  VastaaPoista
 6. Tosi hyvännäköset kortit! Olin vakuuttunut että teetän hääkortit, vaikka tykkäänkin askartelusta, mutta... korttisi saivat nyt himoitsemaan DIY-meininkiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei noissa korteissa ainakaan ihan suunnaton homma ollut ja hinnallakaan ne eivät olleet pilattu! Eli ei muuta kuin askartelemaan! :)

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥