keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Soittorasia ja olutasiaa

Muutamien päivien hiljaiselon jälkeen I´m back! Viime viikon yksi vapaa ja tämän viikon yksi vapaa sekä hauvan korva-silmä pipien hoito ja murehtiminen ovat vieneet sopivasti aikaa..

Eli hommaa, jos toistakin on ollut yhteen, jos toiseenkin suuntaan!

Sitten asiaan. Ajattelin, että kirjoitan tästä joskus sitten, kenties häiden jälkeen. Joku on kenties huomannut välilehden, jossa on kirjoitettu musiikista häissämme. Kävimme Sinellin suurmyymälässä jokin aika sitten. Siellä soittorasian koneistoja oli kympillä kaksi. Isäntä sen oikeastaan bongasi. Juuri ennen sitä olimme päätyneet Ave Marian sointuihin alttarille ja sieltä pois Vivaldin kevääseen. Noh. Niiden koneistothan sieltä löytyivät. Miten se sitten liittyy häihimme konkreettisesti?

Vintage ballerina music box with glass dome~Image by Anna Harris (Etsy)
Kuva: Pinterest

Soittorasian koneistot upotetaan samanlaisiin rasioihin, joihin isäntä oli askarrellut kihlasormuksen. :) Sitten niistä soitetaan koneiston mittainen pätkä ennen varsinaisen urkumusiikin alkua. Kirkon häätilaisuus alkaa siis hennosti ja hieman ehkä yllättävästikin, kauniisti soittorasian musiikin soidessa. Samoin alttarilta pois kulku saa pehmeä kevään riemun helinän omaavan soimisen ja vasta kun urut alkavat soida, kävelemme pois.

Tietenkään en löytänyt Youtubesta sitten pätkää sen kuuloista soittorasia musiikkia kun ne meidän Ave Maria ja Vivaldin kevät ovat. Ja niitä ei puhelimellakaan nauhoitettuna saanut siirretty bloggeriin.. Arggghhh.

Ja miten kaikki vieraat sitten musiikin kuulevat pienistä rasioista. Noh, mikrofonien avulla tietenkin. Jotain erilaista siis. Vai onko joku törmännyt soittorasia musiikkiin kirkossa? Kuulostaa ehkä astetta kahjommalta, vai kuulostaako?

Sitten törmäsin sattumalta tänään Pinterestissä oluthana-kuvaan. Pohdimmekin eilen sulhon kanssa, jos itse valmistaisimmekin oluen ja lonkeron? Noh, nämä nyt heittoina.. Katsotaan mitä tuleman pitää. Mutta tuollainen baari olisi ihan huippu! :) Tekeekö kukaan muu morsmaikku itse juomia juhliin? Vai hakevatko kaikki joilla ei ole ravintolahäitä juomat rapakon takaa?

Have your very own beer bar. | 31 Impossibly Fun Wedding Ideas
Kuva: Pinterest

4 kommenttia:

  1. Vau ihana idea noi soittorasiat. Ja sitten juomista. Eli meillä näin : Alkoholi Juomat haetaan virosta, alkoholiton alkumalja pieneltä suomalaiselta tuottajalta ja alkoholiton iltajuoma on itsetehty hunajasima.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hunajasima.. Oi! Pitäisiköhän meidänkin tehdä simaa? Kuulostaa hyvältä! :) Ja tuo alkumalja myös! :)

      Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥