maanantai 24. helmikuuta 2014

The Dress

The dress. Niille jotka mielessään käännähtivät ja luulivat otsikon perusteella, että olen löytänyt sen heti hiuskorunperään, voin iloksenne todeta, että ei en ole. Ihan niin hyvä tuuri ei ole, että pukukin olisi jo löytänyt minut.

Hääpuku- tuo ihanan helppo ja yksinkertainen asia. Meillä jokaisella morsmaikulla taitaa olla rivi kritteereitä..toisilla useampi, toisilla vähän vähempi. Itsestäni tiedän, että kriteereitä on riittävästi ja ne eivät tee pukuasiasta ainakaan helpompaa. Tai eivät tee siitä lainkaan helppoa.

Ensinnäkin, olen ajatellut tehdä pukuni itse (niille, jotka kauhistuvat todettakoon, että olen tehnyt pukuja aiemminkin). Olen kuitenkin avoin myös sille mahdollisuudelle, että minua vastaan kävelee poistossa oleva 250,00 € puku, sillä vaikka puvun tekisi itse, maksavathan ne laadukkaat kankaatkin rahaa. Tällä hetkellä Tampereella on kaksi paikkaa, johon voimme isännän kanssa tehdä tutkimusmatkan noin Road Tripin muodossa. Elämyksiä hakemaan (ja kiviä, kiviä luit oikein. Meillä mökin pihaan raahataan aina kiviä reissuiltamme). Olen myös alkanut liputtamaan mielessäni kahdelle puvulle, että ruuan ja kahvin jälkeen vaihtaisikin ylleen enemmän kakskytlukuhenkisen luomuksen.Isäntäkin näytti sille vihreää valoa, vaikka ensimmäinen kommentti taisi olla tyyliin "ai haluat ottaa hääpuvun pois -Hyvä, rouva alasti, loppuillan!"

Mitä ihmettä sitten puvussa pitäisi tai mitä siinä ehdottomasti ei pitäisi olla?

A-linjainen tai kevyesti prinsessamainen
Nyöritys tai näkyvät ns. silkkinapit (mielummin nyöritys)
Väriltään ei aivan puhtaan valkoinen,  vaan helmiäinen, ehkä jopa vivahteen punaiseen taittava
Olkaimeton
Sifonkia/tylliä
Yksinkertainen 
Päällimäinen helma ylhäältä aina alareunaan -samaa
Johonkin kohtaan ns. höyhenkoru, jonka aion tilata Ninkalta
Selkeä kohta mistä alkaa alaosa
Yläosan kangas ehkä hieman rypytetty
EI miljoonaa timanttia ja koristetta sekä härpäkettä
Ei ns. sydänreunaa yläosassa, vaan ihan suora
EI merenneitoa, niskalenkki mekkoa
EI empire-vyötäröä
EI laahusta.
EI pitsiä
EI minkäänlaisia kerroshalkioita
EI kirjailuja
EI helmarypytyksiä
EI helman eritaso kerroksia

Tähän asti jokusen tunnin netissä surffaanneena voin sanoa, että mitään suunnatonta ahaa elämystä ei ole saavutettu. Joten ehkä on parastakin, että puku tehdään itse, tai viime kädessä marssin ompelijalle, koska makuni on yksinkertaisesti niin vaativa. No, tahdon, tahdon- blogin Jannica kommentoi minulle The Hiuskoristeeseen, että kumpa hänkin saisi 100% varmuus fiiliksiä asioista.. Tässä kohtaa, en tiedä onko se niin kiva. Koska en tosiaan kelpuuta mitään "hyvää" vaan sen täytyy olla just eikä melkein, prikulleen. Ja olen sentään surffannut katsomatta hintalappua, katsomalla vain sopivaa pukua, sopivaa pukua minulle- näkökulmasta.

Tässä kohtaa toki todettakoon, että suunnaton hätä ei ole sillä häihin on pyöreät sata viikkoa. Ehkä sadan viikon aikana löytyy se the dress. Tai se tulee tehdyksi.

Kuva: täältä, kuvassa edes hieman haettua henkeä.. Mutta ei kuitenkaan the dress!
Illan vaihtopuvusta kaavailin
Olkaimellinen
Kelloalaosa
V-kaula-aukko
Polvipituinen
Kenties satiininen
Piilovetoketjulla
Eikä taaskaan puhtaan valkea
1920-lukulainen

Alla kuvat "iltamekosta" matthewchristopher.com mallistosta! Tämä on jotain the dress- luokkaa! Valitettavasti näitä ei pääse hypistelemään Suomessa, malleja löytyy vain Jenkkilästä! Blaah! How sad! Laitoin toki jo postia valmistajalle, että sattuisiko kuitenkin jollain olla tällaisia Euroopassa myynnissä. 
Kuva: täältä
Kuva: täältä
Tämä otettu puhelimella lehdestä, mekko sen värisenä kun itse ajattelin.

2 kommenttia:

 1. Tän tyyppinen?
  http://www.ebay.com/itm/white-ivory-lace-Wedding-Dress-Evening-Gown-Size-6-8-10-12-14-16-2013-New-whi-/251432590358?pt=UK_Wedding_Dresses&hash=item3a8a8cdc16

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noo, ei oikeastaan, tuossa puvussa ei ole selkeää linjaa ala- ja yläosan kanssa.. :) Kiitos kuitenkin.

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥