maanantai 3. maaliskuuta 2014

Hääryönää ja pari sanaa parisuhteesta

Nämä 4 aperatiivi/liköörilasia turhan panttina. Saa hakea pois ken tahtoo. Korkeus noin 10cm.
K-Raudasta löydettyä narua. Todellisuudessa enemmän persikan punainen. Käyttötarkoitus: vielä epäselvä!
Olen melko nopeasti huomauttamassa kotona niin muksuille kuin bussikuskillekin jos kämpässä lojuu tavaraa. Pidän siitä että tavarat ovat suunnilleen paikallaan siististi ja ruokapöydälle mahtuu levittämään lehden ja toisaalta lattialle mahtuu levittämään monopolin neljän hengen voimin, samalla kun osa pötköttelee säkkituoleilla. Pidän siitä, että on siistiä ja tilaa. Asiat pitää pystyä tekemään ilman, että ensin pitää "siivota tai raivat, jotta jotain voidaan tehdä"!

Häähömpötys onkin tuonut täysin uusia haasteita maailmaani! Tavaraa. Periaatteessa tavara on sellaista, jota tullaan varmasti käyttämään elämässä muutenkin, mutta tavaraa ilmestynee melkoista vauhtia. Ihan käyttötavaraa, mutta sitten on myös niitä lasipurnukoita ja purkkeja.. ja joitain nauhoja tms.. mitä ei juuri nyt tarvita vielä mihinkään. Noh, se aiheuttaa sen että, ennen kuin pieneen huusholliimme on taiottu niille tilaa tarvitsee niitä hetken aikaa säilöa jossain kohtaa.

Häihin on pyöreät sata viikkoa jäljella. Kyllä, sata! Pistääkin pohtimaan ovatko kellarin kirpputorilaatikot saatu tyhjennettyä ja täytettyä hääryönällä vai saanko jossain kohtaa karmaisevan siivous-terminaattori-hävitä-kaikki-nopeasti-ja-äkkiä-kohtauksen ja sitten kotiin tulee kertaheitolla siistiä.. (sen tyyppisiä kohtauksia nimittäin joskus saan. Siististä kodist kun pidän.)
Lisää kuvateksti

Lisäksi olemme sulhon kanssa jo tunnettuja siitä, että kun joku on hävittämässä jotakin, soivat meidän puhelimemme. Siirtolapuutarhamökkimme remontti onkin toteutettu pitkälle muualta saaduilla tavaroilla. Jotain mitä joku oli heittämässä pois, mutta tarjosi sitä meille.. Esim. täysin uudet kipsilevyt, sainäpinnoista vain sävytetyt palat on maalattu ostetulla maalilla.. Kamina piti hakea vain pohjanmaalta.. Lista on loputon. Samoin vaatteeni.. Siskoni siivoaa aika ajoin vaatekaappiaan, jolloin soi puhelimeni.. Ja minulla on taas uusi Ikea-kassillinen vaatteita. Lisäksi olemme saaneet paljon muuta tavaraa Lue: PALJON! Ongelmaksi lähinnä muodostuu se, ettei niistä ehdi rakentamaan samaan tahtiin kaikkea hienoa, kun tavaraa tulee.. Jolloin tavaraa kerääntyy se häviää kyllä, mutta toisinaan vaatii aikaa, jotta se saadaan toteutettua! Olemmekin todenneet, että tarvitsisimme varaston. Näihin suhteutettuna, tämä hääintoilu ei ainakaan helpota hommaa! :D

Uhkaavasti myös sulho näyttää häähulluuden merkkejä! Ja ostelee salaisia juttuja kaupoista. Käytiin myös yksipäivä kierrätykeskuksessa. Samana päivänä kun käytiin ostamassa lämpöhaude astiat. Nämä lähti pilkkahintaan (Noh ne oli käytetyt ja ainoat käytetyt sellaiset myynnissä). Kierrätyskeskuksessa sulhon mieli pääsee samalla tavalla valloilleen. Taas lisää tavaraa.. Ah, meitä.

Kaikesta huolimatta. Puhuimme eilen illalla siitä mikä meidän suhteessamme on niin hyvää. Hyvää on ehdottomasti samankaltainen moodi asioihin. Pidämme molemmat luonnon estetiikasta. Voimme ihailla hiljaa iltalenkillä tähtitaivasta tai aamuaurinkoa. Pidämme siitä, että lähdemme mökille pakkasella, teemme tulen ja paistamme makkaraa, glögiä termarista. Itsetehdyt herkut alustaloppuun. Hetkelliset mielijohteet ja viidentoistaminuutin superlähdöt onnistuu molemmilta. Moodit on siis samanlaiset ja toisaalta toisiaan täydentävät.

Siinä missä minä hahmoitan kokonaisuuksia- isäntä näkee estetiikkaa. Nimittäin meillä isäntä osaa laittaa mun rakentamaan kokonaisuuteen pisteen iin päälle. Ja ennen kaikkea- pidämme arjesta. Sujuva arki, jossa ehtii puuhaamaan, siivoamaan, käymään töissä, hommaamaan lasten kanssa ja nukkumaan on meidän molempien mielestä parhautta! :) Tavallinen arki. Oih! Siitä me pidämme. Ja sitten molemmat lukevat tilanteita. Mennään vauhdilla ilman sanallista viestintää ja homma toimii. Molemmat myös ärsyynnymme ihmisistä jotka kahvilan tiskillä jäävät miettimään ja päätäminen korvapuustin ja voisilmäpullan välillä tuntuu mahdottomalta. Olemme myös huomanneet, että pidämme samankaltaisista ihmisistä, jos jommankumman mielestä joku on urpo, on se todennäkoisesti toisestakin.

Loppuun lisättäköön, että on asioita mikä toisessa ärsyttää ja on asioita joista tulee väittelyä, mutta sekin on normaalia. Kuitenkin pääsääntöisesti asiat päätetään yhdessä, toteutetaan tilanteiden vaatimalla tavalla ja missä toinen intoilee enemmän -antaa toinen tilaa. Se on sitä elämää -elämää parisuhteessa. Kompromisseja - päätösiä- joustoja- myötäyksiä- omasta halusta kiinni pitoja- yllätyksiä- kauniita ajatuksia- sanoja ja myös ikävien asioiden läpi käymisiä sekä omien virheiden myöntämisiä! Kun kuitenkin 99% ajasta ollaan mahtavassa elämä on ihanaa- moodissa, ollaan aika hyvillä vesillä!Sisältö toimii ja on tallella -kierrätyskeskuksesta!

Aito vanha Fazerin purkki- kierrätyskeskuksesta

Toimiva kahvimylly- kierrätyskeskuksesta

Marmeladi-veitsi kierrätyskeskuksesta

Lauantaina meillä oli kylässä ihanat P ja N, jotka toivat ihanuuksia emännälle (ja muullekin väelle)! :)

Nyt kuitenkin kone kiinni ja pyykit ripustukseen. Illaksi menen kouluun.

2 kommenttia:

 1. Meillä on aika samanlainen toi mikä meidän parisuhteessa on hyvää. Meillä on kuitenin vähän erilaiset moodit, mä oon sellanen että teen ja meen ja mietin myöhemmin ja Andy on sellanen että sen pitää saada pohtia, ja miettiä ja analysoida ja harkita ja punnita ja taas vähän pohtia. Toisaalta se kivasta tasapainottaa, esimerkiksi jos mä oon tekemässä jotain älyttömän typerää :D
  Tai jos Andy ei meinaa saada tehdyksi mitään niin mä pistän siihen vauhtia! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, kyllä se taitaa meilläkin joskus olla isäntä joka jarruttaa kun musta tulee täysin järjetön.. :D

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥