perjantai 21. maaliskuuta 2014

Kihlajaiskahvien kakku ja katkarapu sentään!

Keittiömme tuotokset onnistunevat yleensä hatusta heitettynä fiilistelynä. Leivotut herkut ovat tehneet kauppansa yhdelle jos toisellekin syöjälle. Lapset pohtivat joskus ääneen, että sä et varmaan ikinä epäonnistu ruuanlaitossa, eivät tuntuneet millään uskovan, kun yritin vakuutella ( kävin mielessäni ne kaikki kaaos kerrat, kun kaadoin dl sijasta jauhelihapihvien taikinan joukkoon korppujauhoja 4 dl, tai sitä hetkeä kun huomasin, että puu-uunistamme tupruaa savua -foccacia oli palanut, tai se kerta kun laitoin johonkin jotain kokeilu mielessä ja se jokin meni kyllä nopeasti biojätteeseen, tai se miljoonakertaa kun suola on jäänyt lisäämättä taikinaan), että ei kaikki nyt ihan aina suju niin kuin pitäisi. No, Nyt ei kuitenkaan todellakaan mennyt ihan niin kuin Strömsössä! Päätin kokeilla kihlajaiskahveilleni kaavailemaani kakkua. Kakku ohjeena oli melko yksinkertainen (lisäksi sen saa tehtyä täysin gluteiinittomana ja laktoosittomana), eikä edes aikaa vievä.Yksinkertainen paistettu juustokakku

Ensin tein pohjan, johon gluteiinittomat jauhot riittivät juuri. Ei hätää jatkoin seuraavaan vaiheseen, eli täytteeseen. Ensinnäkin tajusin, ettei minulla ole kahta purkkia maitorahkaa, no ei hätää korvasin toisen kermaviilillä. Sekoitin kiltisti sähkövispilällä 3 minuutin ajan täytettä ja kumosin sen pohjan päälle. Hyvillä mielin törkkäsin kakun uuniin ja aloin lukemaan geriatrian tenttiin. Puolen tunnin kuluttua sain melkoisen sähköiskun. Olin nimittäin aiemmin miettinyt hetken, että unohdinko jotain. No, totta hemmetissä unohdin, unohdin ne kanamunat. Jokainen, joka on leionut joskus juustokakkua, tietää, että ne ovat melko olennainen juttu täytteessä. Sitten kokeilunhaluisena, kakku uunista. Vispasin löysään täytteeseen  kaksi kanamunaa ja kakku takaisin uuniin. Puolen tunnin kuluttua minua tervehti hyvännäköinen kokonaisuus, jonka nostin uunista parvekkeelle jäähtymään, kakku oli melko hyytynyt. Kun kakku oli jäähtynyt, avot! Leikkasin itselleni palasen. Niin palanen oli vähän löysähkö, jolloin tajusin, että niitä munia piti olla viisi ei kahta. Maku oli erinomainen, mutta kokonaisuus.. No ulkonäkö ei ollut ihan niin kuin Valion kuvassa eikä rakennekaan tullut ihan täydelliseksi tällä metodilla! Täältä resepti Valion sivuilta. Saa nähdä tarjoanko tätä vieraillemme vai vaihdanko bravuuriini suklaa brownie/mutakakku sekoitus kakkuun

Appelsiinijuustokakku
Kuva: Täältä
Tämän kömmähtelyn vastapainoksi iisi, nopea katkarapuwokki arkeen 

  • 2dl vettä
  • 2 pss Mama kananmakuisia nuudeleita
  • 1 pss Rainbow pakaste wokkivihanneksia
  • 1 dl vettä
  • Soijakastiketta maun mukaan
  • 250g pakaste katkarapuja
Ota paistokasari/korkeareunainen paistinpannu, laita levylle ja laita 2dl vettä pohjalle. Murusta nuudelit päälle, nuudelien mausteet myös (chiliä ei tarvitse laittaa, jos ei halua ylimääräistä potkua ruualle). Odota, että vesi kiehahtaa, lisää wokkivihannekset. Kun kasvikset alkavat olla kypsiä, lisää vettä tarvittaessa, jos nuudelit vielä "kuivan" oloisia. Soijakastike ja lopuksi katkaravut, kypsennä kunnes katkaravut ovat sulaneet ja kuumenneet, älä kypsennä liian kauan, katkaravuista saa siten kumimaisia. Voilá! Valmista alle puolessa tunnissa. Ruoka on mahtava siitä, että sitä ei tarvitse juurikaan erikseen maustaa, aineet vain pataan, sekaisin ja valmista! :)

Vaihe 1.

Vaihe 2.

Vaihe 3.

Vaihe 4. Valmista! Nam!


2 kommenttia:

  1. Ei se aina mene kuin pitäisi. Tein kerran oikein terveellisen rahka-jogurttikakun, johon ei tullut yhtään lisättyä sokeria, ei rasvaa ja liivatteet korvasi agar agar-jauhe. Aiemmin oli mennyt tosi hyvin ja nyt sen kerran kun lupasin sen tuoda mukanani vieraspöytään, ei se hyytynytkään. Ei millään. Kakku pakkaseen ja ulos puoli tuntia ennen tarjoilua, narrasin että se oli jäädykekakku.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Joskus sitä oikein ihmettelee, että mitä ihmettä sitä oikein ajatteli.. Olen tainnut joskus laittaa sokerin sijasta suolaakin.. Tekevälle sattuu.. ja kai se pitää paikkansa, että jos ei tee mitään, ei satu mitään.. :))

      Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥