sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Kihlajaiskahvien kakku, JYMYMENESTYS!

Eilen meillä oli kihlajaiskahvit. Oli ihanaa. Väkeä oli riittämiin. Makeana herkkuna meillä oli suklaakakkua. Sellaista suklaakakkua, joka teki kauppansa melko hyvin (onneksi tein sitä niin, että useampi vieras sai sitä enemmän kuin yhden palan..). Sellaista kakkua, johon tuli reseptipyyntö eilen useammalta taholta, sellaista kakkua, johon pyydettiin tänään jo uudestaan reseptiä, koska sitä halusi muutama muukin uudestaa. Sanotaan, että makea kyllä, mutta täydellinen kahvin ja kirpeiden vadelmien kanssa! Kihlajaisista paremmin lisää toisessa postauksessa! :)

Eli kakku on oma miksaukseni jostain netistä bongatusta reseptistä ja se ei ole laisinkaan sellainen kuin alunperin.. Eli tässä tämä:

Suklaakakku ála Bussikuskin Morsian

  • 100 g voita / leivontamargariinia
  • 2 dl sokeria
  • 3 kanamunaa
  • 2 dl vehnäjauhoja tai gluteiinittomia jauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 200 g suklaata
Sulata suklaata vesihauteessa tai mikrossa, juoksevaksi
Sulata rasva kuumaksi, juoksevaksi
Sekoita rasvan sekaan sokeri
Vispaa kanamunat sokerin ja rasvan sekaan niin että rakenne hajoaa
Lisää jauhot, joissa leivinjauhe
Lisää sulanut suklaa
Sekoita

Kaada leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (ei mitään palaleikkelyä vaan läntätty leivinpaperi, reunoista tulee kauniin aaltoilevat, kun paperi on vuorattu sinne)
Paista 225°C n.20 min.
Kakku jää ikäänkuin raa'aksi keskeltä uunista pois otto vaiheessa
Jäähdytä hyvin
Ota pois vuuasta
Tarjoile & Nauti
Säilyy myös huoneenlämmössä maidottomuuden ansiosta!
Mailman helpoin aina mehevä suklaakakku!
Kiitos


6 kommenttia:

  1. Mmm, hyvältä näyttää! Vadelma ja suklaa ei voi keskenään epäonnistua!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja tämä kakku on oikeastaan sellainen, että vaikka siinä ei olisi mitään, jostain syystä se katoaa ääntä nopeammin.. :D Tätä kakkua oli oikeasti joku seitsemänkymmentä palaa.. Ja se oli kasattu sellaiseksi suklaakakku pyramiidiksi, jossa oli toisessa päällä vadelmia ja toisessa puolestaan karambolaa. :)

      Poista
  2. Oi miten hyvännäköistä!

    VastaaPoista
  3. Ihanalta kuulostava resepti! Täytyy ehdottomasti kokeilla :)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥