tiistai 20. tammikuuta 2015

Häiden kakku tai ei se ollutkaan kakku.

Voihan kakku! Meillä kotona on viimeisen vuoden aikana loihdittu yhtä jos toistakin kakkua, maulla jos toisellakin. Kokeilussa on ollut yksi jos toinenkin maku-unelma. Kakkua ovat luonnollisestikin napaansa vetäneet  kersat mitä suurimmalla halulla. Tämä kakkukokeilu tuskin on haitannut heitä juurikaan. Viime perjantaina tein kakkupohjan, mikä oli mitä kuohkein ja mahtavimman makuinen täytteeksi tuli vadelmahilloketta yhdessä vailijakreemen kanssa. Kakun päällystin sokerikuorrutteella. Maku oli mitä mahtavin. Erinomainen. Lapset vetäsivät melkoisen läjän hetulaansa, isomman mukaan ihan törkeen hyvää kakkua.

Meillä oli (on) ongelma. Nimittäin tajusimme sulhon kanssa, että emme todellakaan ole kakkuihmisiä. Meillä lapset syövät kakkua enemmän kuin mielellään ja ovat tässä tuhonneet yhden jos toisenkin kakun. Mutta me emme ole kakkuihmisiä. Emme ikinä kaksin tee kakkua, mene ostamaan kakkua ja kahviloissakin kakut saavat hieman ihan ok tuomion. Juustokakut ovat lähinnä se mikä meille maistuu. (Tässä kohtaa totean mummoni täytekakun olevan aivan mahtavaa, mutta ei lainkaan meidän juhlamme näköistä!) Sen sijaan me syömme juustoja.

Kävimmekin keskustelua tänään siitä, että mitä jos meille ei tulisi lainkaan kakkua. Vaan juustoja, läjä lempijuustojamme. Mustaleimaa, aurajuustoa, leipäjuustoa ja Brié-juustoa. Ja viikunahilloa. Ne ovat meidän jälkiruokaherkkujamme.

Miltäs kuulostaan? Pelkkiä juustoja ei kakkua. Toki karkkibuffa ja herrasväen pikkuleipiä!

Chicago Cheeseplate #1 www.7b9b.com
Kuva: Täältä

http://3.bp.blogspot.com/-NTYUQUo8f2g/UTcUVhR0EQI/AAAAAAAAGUE/S1Lb2UsumlY/s1600/3-003.jpg
Kuva: Täältä

14 kommenttia:

 1. Teidän häännehän ne on, mutta itse laittaisin kakkua tarjolle, vaikka ette itse kakkua söisikään. Miettikää vielä vieraitanne, ennen kuin teette lopullisen päätöksen. Ja onhan se kakun leikkaaminen yksi osa hääjuhlaa. Eihän tämä minulle kuulu mitenkään, mutta halusin kuitenkin kertoa oman mielipiteeni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsehän mielipidettä kysyin. Kakunleikkaaminen tuskin olisi ongelmaa muuttaa juuston leikkaamiseksi. ☺Meillä oli kihlajaisilla syötävän hyvää suklaakakkua, mutta ei se meihin silloinkaan oikein kummemmin uponnut.. Tätä juuri tänään pohdimme, onko kakku meidän näköistämme. Ruokakin noudattelee mieltymyksiämme, miksi tarjoaisimme kakkua, jota emme itse hingu? Tässä tätä pohdintaa käydään, vaikkakin onneksi on vielä vuosi aikaa päättä näin tai noin... :D

   Poista
 2. Juustoja vaan, miksei ?! :) Perinteet ei ole kiveen hakattuja, ne on tehty rikottaviksi. Mä haluaisin kans juustoja, mutta sadalle hengelle niillä tulisi jo hintaa. Liikaa. Eikä mulla ollut tässä asiassa valinnanvaraa, T ilmoitti yksiselkoisesti haluavansa kermatäytekakun. Selkeeee, sellainen siis :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt meilläkin T alko arpomaan! Pitäisköhän kuitenkin olla kakku... Katotaan vaan lopulta meilläkin on perinteinen kermakakku!❤

   Poista
 3. Meillä mies ei voisi olla samassa tilassa teidän jälkkärin kanssa, jos pelkkiä juustoja tarjoaisitte. Se vinkuu vähintään viikon, jos oon erehtynyt ostamaan jotain herkkujuustoa kaappiin. Kyllä mä varmaan jotain muutamin ottaisin, juustot kun tuppaa ole tosiaan aika voimakkaita mielipiteen jakajia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti Heidi! En ole miettiny että ne saattavat toiselle olla melkoinen ällötys.. Se ois vähän niinku mä joutuisin olemaan juhlissa jossa haisisi joku savukala.. Yak!

   Poista
 4. Eihän missään oo sanottu että hääkakku on PAKKO olla! Musta tuo on aika ihanan erilainen idea. :) Kyllä on vieraat herkässä jos hääkakun puuttuminen olis se asia joka saa herneet nenään. Epäterveellistä vehnäpullaaki vaa.. ;D
  Ehkä joo sen verran huomioisin epäjuustofaneja, että tarjolla olisi myös jotain keksiä, patonkia ja levitteitä yms. Ja esim viinirypäleitä tms hedelmiä. Ettei täysin pelkkää juustoa. Vähäniinku noissa kuvissakin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herättelykommenttien myötä! Katsotaan mitä meille tulee.. Onneksi on vuosi aikaa! ❤

   Poista
 5. Yhdessä brittihäälehdessä oli tehty erilaisista cheddareista "juustokakku", eli eri kokoiset juustokimpaleet oli ladottu päällekkäin (isoin alle, pienin päälle) niin että ne näyttivät sellaiselta perus kerroskakulta! :D Superhauska idea, ja mikäs siinä jos olette enemmän juusto- kuin kakkuihmisiä niin ei muutaku juustot pöytään vaan. Voihan siihen tosiaan laittaa muutakin kylkeen, ja ehkä muutamia vähän "helpompia" juustoja niin jokaiselle löytyy ehkä jotakin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa olin ehdottamassa kuin Annakin. Kirjoittelin joskus blogiinikin sellaisista juustoista tehdyistä kakuista. Mulle kelpais, nam! Mielellään olisin vieraana häissä, joissa juustoja olisi tarjolla :) Mutta tehkää niinkuin itsestänne parhaalta tuntuu. Ne on teidän häät ;)

   Poista
 6. Jee, mä komppaan rohkeasti uusia perinteitä häihin! Juustoja voi ihan yhtä hyvin leikata jos ei kakkua halua. Toki ymmärrän myös ensimmäisen kommentin, eli jälkkäriä (ja ehkä myös perinteitä) kannattaa myös ehkä vähän miettiä vieraiden kantilta. Monelle "jokin makea" kuuluu juhlaillallisen loppupäähään.

  Me todettiin myös että emme halua täytekakkuja tai juustokakkuja, ja tilasimme sitten lempi-cupcakesejämme häihin kakun sijasta. Oli suuri hitti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten aiemmin totesin, onneksi tässä on vielä vuosi aikaa miettiä, mitä ihmettä siellä tarjoillaan, joten jatkamme pohdintaa! ;)

   Poista
 7. Mä ainakin oisin positiivisesti yllättynyt, jos tarjolla olisi kakun sijaan juustoja! Toisaalta yleensä ruuan jälkeen tekee mieli myös jotain makeaa, mutta käyhän siihen hyvä brie ja viikunahillokekin ;) Toisaalta itse ehkä en tohtisi jättää kakkua kokonaan pois, koska juustot eivät jostain syystä ole kaikille samanlaista herkkua (en ymmärrä miksei??), mutta jos on pokkaa, niin turha siitä kakusta on maksaa kun saman rahan voi käyttää hyviin juustoihin :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä. Ja toki tarjolle tulisi varmasti keksejä ja hilloa! :D

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥