keskiviikko 14. tammikuuta 2015

♥ Ohjeet aidonnäköisiin paperikukkasiiN ♥

Edellinen postaus oli vilkaisu juhliemme kukkasiin. Alunperin olimme varmoja siitä, että kukkaset olisivat kauden mukaisia tulpaaneja vapaasti maljakossa. Valkoiset tulppaanit ovat todella kauniita, mutta jossain blogissa näin ohjeen syksyllä paperikukista. Tähän asti jokaikinen paperikukka oli epätoivoinen väkerrys, johon menee tolkuttomasti aikaa ja (HERMOT) vaivaa.. Sitten tulivat nämä. Jotka kotikonstein ilman sen kummempaa taiteilua onnistuivat parissa minuutissa ja lopputuloskin näytti aidolta.

Parin kuukauden ajatuksen pyörittelyn jälkeen sain kiinni siitä mitä halusin. Olin aina ihaillut jenkkimorsianten/kuninkaallisten häissä olevia pöytätasosta hieman korotettuja pallomaisia kukka-asetelmia, samankaltaisia on paljon myös 1920-luvun juhlissa. Pienen googlailun jäljiltä tulin siihen tulokseen että en todellakaan ole valmis laittamaan kukkasiiin yli tuhatta euroa. Joten ratkaisu täytyisi keksiä muuten.

Sitten tulivat nämä kukat ja toiselta morsmaikulta ostetut Ikean olutlasit. Näihinhän saa askarreltua täydellisesti pöydän yläpuolelle kukat, joissa on 1920-luvun tunnelmaa. Tässä nyt yleisön toivomuksesta tiivistetty teko-ohje kukkasiin.

Tarvitset

Sakset
7 kpl nippu suodatinpusseja
Nitoja
Omat kädet

Mikäli kukkia haluaa kiinnittää sieneen tarvitsee

Kukkasienen
Veitsen (pohjan kovertaminen, jotta sienen saa istumaan maljakon reunaan ja pyöristettyä reunat)
Nuppineuloja (kiinnitetään kukat sieneen)

11 kommenttia:

 1. Kuinka paljon tuohon yhteen kukkaan menee pusseja? Miten olet kiinnittänyt nuo "keerokset " toisiinsa vai tuleeko yksi kukka kerralla tuosta ensimmäisessä kuvassa olevasta nipusta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhteen kukkaan menee 7 suodatinpussia ja ne on nidottu yhteen nitojalla. Tuo kuvasarja kuvaa yhden kukan tekoa. Yhteen palloon menee noin 9-15 kukkaa ja yhdestä suodatinpussipaketista saa melkein kolmekymmentä kukkasta. ❤ kukkasta voi tehdä myös erikokoisia, yhdestä nipussa saa tarvittaessa kaksi kukkaa.

   Poista
  2. Kiitos, nyt mäkin hoksasin :) Katsoin ensin, että noista nipuista oli leikattu eri kokoisia pyörylöitä joita sitten yhdistetty toisiinsa, mutta tämä slvensi asian. Tosi helppoa siis!

   Poista
  3. Juu, ehdottomasti helppoa! Eilen perheen nuoren herran kanssa askarreltiin näitä. :)

   Poista
 2. Oih, tosi kauniita! Ja kuinka helppo ohje, tällainenkin poropeukalo voisi ehkä noissa onnistua. :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos loistavasta ohjeesta. Upean näköisiä ja helppoja tehdä (yhden jo vääntelin ohjeidesi mukaan). Miten kukat on kiinnitetty kimpuksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Ester! Kukat voi kiinnittää liimaamalla tai nuppineuloin. Tai nitoja-vaiheessa voi laittaa esim. rautalangan tai piipunrassin jäämään niitin alle, jolloin niillä voi kiinnittää kukkia toisiinsa! :)

   Poista
 4. Oliko sulla millainen sieni pohjana? Ihan oikeaa kukkasientä, oasistako vai jotakin muuta? T: Elokuinen morsian

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavallinen kukkasieni, mutta saman asian ajaa styroksipallo. :)

   Poista
 5. Kauniita kukkasia! Käytitkö leikkaamiseen jotakin kuviosaksia vai ihan normeja?

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥