keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Voiko kiviä pyytää lahjaksi?

Kyllä, luit oikein. Voiko kiviä pyytää vieraslahjaksi? Ihan oikeasti. Moni varmasti ruudun toisella puolella ajattelee, että mitä hemmettiä!?! Kiviä. Kesät vietämme siirtolapuutarhamökillämme, jossa pihassa on runsaanlaisesti erilaisia kivikkopuutarhasommitelmia. Kiviä tuossa siis riittää kaiken muun lisäksi. Lisäksi että kiviä on paljon, on suurella osalla niistä tarina.

Kivet ovat oman lapsuudenkodin pihasta, mummolan kuistin pielestä ja paikoista, joissa on tultu käytyä. Lapsena olin innokas keräilemään erilaisia kvartseja yms. Ja saattaa parista hassusta kohtaa pihastamme pari ametistiakin löytyä. Ette uskokaan kuinka hulluista paikoista niitä on metsästetty. Kerrankin seisoimme liikennevaloissa ja mies tokaisi: "Ootko messissä?" tottakai olin mukana siltä seisomalta! "Huomasitko siinä oli hienoja kiviä?" Siinä sitten ovi auki ja kiviä kyytiin, koska ne olivat niin hienoja! Kyllä siinä hetken lapset nauroivat takapenkillä posket punaisena häpeillen. Tässä kohtaa todettakoon, että kivien keräys ei ole jokamiehen oikeus ja niiden keräämiseen tulee olla maanomistajan lupa.Vaikka kerrottakoon, että kesäaamuisin takin- ja housuntaskut ovat täynnä kiviä kun palaan koiran kanssa lenkiltä.

Haluaisimme kuitenkin, että jokainen vieras toisi mukanaan kiven. Pyöreän kiven. Tekisimme niistä mökillemme pienen kiviallaspaikan, jossa kaikki vieraat olisivat ikään kuin läsnä vuosien päästäkin. Kivet kun säilyvät. Pienen riskin aiheuttaa vain se että joku päättää pilke silmäkulmassa toimittaa häälahjaksi kiven joka liikkuu nosturilla ja kuorma-autolla tai ei yhdessä kivessä mitään, mutta jos kiviä tuleekin kymmenen suurta.. ;D Loppukaneettina - Voiko kiviä tosiaan pyytää vieraslahjaksi? Mitä ajattelisit, jos se lukisi saamassasi kutsussa?


6 kommenttia:

 1. Jos saisin tuolla kutsun niin ihan varmasti toisin kiven ja varmaan kaiverruittaisin siihen jonkun neuvon tai yhteisen muiston :)

  VastaaPoista
 2. Minusta tuo on suloinen ajatus! :) Miksei niitä voisi pyytää lahjaksi!!

  VastaaPoista
 3. Mikä ettei, etenkin muutenkin aavistuksen verran ekologisiin häihin esim. pellavateemalla tms. :) Tarina olisi mukava kuulla kortissa, niin ihmiset pääsevät heti sopivaan fiilikseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyykin siis kenties laittaa joku tarinan poikanen kortteihin! ♥

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥