tiistai 25. elokuuta 2015

Juomat Tallinasta - ei mennyt ihan kuin Strömsössä..

Bestman ja bussikuski noutivat hääjuomat Virosta. Matka ei sujunut aivan kuten oli ajateltu niiden viinaksien osalta, mutta sujui kuitenkin - lopulta. Isännät suuntasivat aamulautalla Tallinan puolella auton kanssa. Autosta, matkoista ja laivalla syödystä aamiaisesta sai pulittaa hieman yli toista sataa euroa. Eli pientä määrää ei kannata lähteä enään Viron puolelta hakemaan, jossei joka tapauksessa ole sinne menossa - alkoholin hinta ero osoittautuu lopulta niin kovin pieneksi, että pienemmällä määrällä saa saman Suomen Alkosta.

Meidän juomat oli etukäteen tilattu Alcostock nimiseltä toimittajalta, jonka toimipiste sijaitsi rannan tuntumassa. Poikien iloksi he saivat huomata, että tilausta ei löytynytkään. Onneksi bussikuski oli tulostanut mukaan tilauksen, jottei tarvinnut määriä ruveta paikan päällä miettimään. Harmiksemme ajattelemaamme punaviiniä ei ollut myyntipaikassa ja myyjä oli suositellut vastaavaksi erästä toista punaviiniä. Korkkasimme pullollisen poikien reissun jälkeen ja viini on ok, menee varmasti kevyemmän ja tanakamman viinin juojalle. Valkkarin kanssa kävi samoin, mutta sitäkin saatiin kelpoa toista yksilöä.

Punaviiniä joutuivat pojat hakemaan vielä yhden laatikollisen toisesta kaupasta, koska sitä ei ollut riittämiin ko. kaupassa. Loppujen lopuksi muuten kaikkea mitä olivat lähteneet hakemaan myymälästä tuli mukaan. Palvelu oli hyvää ennakkotilauksen katoamisesta huolimatta. ♥ Hääjuomat on siis hoidetta puoli vuotta etuajassa. How cool!

Pikkuvinkkinä siis häiden hakijoille -  varmista että tilaus on tullut perille vaikka puhelimitse. Nyt pojilla ei ollut kiire suuntaan tai toiseen, jolloin pähkäily ja ajankuluminen ei tuottanut päänvaivaa. Se miksi juuri kyseinen Alcostock oli valikoitunut ostokohteeksemme oli sen edullisuus. Häissämme juodaa AleCoq Cuba Libreä ja Pina Coladaa se maksoi monissa paikoissa jopa kolmekymmentä senttiä pullolta enemmän ja sadassa pullossa hintaeroa tulee kymppejä, samoin oli viineissä. Viinien hinnoissa oli euro tai kaksi enemmän, joten hintaa koko satsille olisi kaiken kaikkiaan tullut huimasti enemmän kuin muutama euro.

Vinkiksi pojat antoivat, että kannattaa kokeilla Estonian Burger Factoryssa, jossa palvelu oli kelpoa ja ruoka mitä maittavinta.  Pojat myös piipahtuvat ajamassa Cartingia ja rata oli kuulemma erinomainen ja autoissa riitti vauhtia.

Alla pari poikien ottamaa kuvaa reissusta. ♥2 kommenttia:

  1. Voi ei, siellä oli sitten pari mutkaa matkassa! Ikävää että tilaus on tuolla tavalla hävinnyt, hyvä vinkki tuo tarkistaminen vielä etukäteen.

    Onneksi saitte kuitenkin lopulta tarvitsemanne juomat :)

    VastaaPoista
  2. Jep, kaikki juomat on nyt turvallisesti perillä kotosalla. ♥ Eikä pojilla ollut kiire, joten tilauksen katoamisestakaan ei aiheutunut katastrofia. :)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥