sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Häiden vieraslahjat - DIY

Häissämme annetaan vieraslahja. Vieraslahjana toimii "Rakkaussuola". Rakkaussuola sisältää itse kasvatettua Liperiä (monelle tutummin Lipstikka), mustapippuria ja ruususuolaa. Halusimme jotain, joka kuvastaa rakkautta, on tehty itse ja jotain mitä me käyttäisimme.

Liperi on itse kasvatettua, pihasta poimittua, kuivatettua ja säilöttyä. Kertomusten mukaan Liperi on vanha rakkausyrtti, jota on käytetty rakkauden roihun vahvistamiseen ja yleisen hyvinvoinnnin parantamiseen. Kasvia on käytetty myös suolan korvikkeena liharuuissa. Eikä taida olla keittoa, johon sitä ei perheessämme laitettaisiin.

Lahjojen osat on seuraavan laiset:

Pullo: Pakkaustukusta
Nauha: Sinelli
Pakettikortti: Ebay

Sisältö:
Jozo himalajasuola
Santa Maria mustapippuri
Liperi, omasta maasta

Pakkaustukusta tilaamani pikkupullot saapuivat nopeasti ja tilaus oli määrältään oikea. Voin siis omalta osaltani suositella sieltä tilaamista. Sinellistä ostettu nauha pysyi siistinä leikkaamisesta huolimatta ja oli jämäkkää käsitellä. Pakettikortit tulivat kiinasta asti, nopeasti ja halvalla. Se miksi ostin ne sieltä, johtui puhtaasta kortin muodosta. Suomesta en löytänyt kortteja, jotka olisivat olleet mustia ja tuon muotoisia. Ylipäätään ns. tageja on tarjolla, mutta melko suppeissa väreissä ja malleissa. Pieni kysyntä varmasti tätä rajoittanee. Tekstit on kirjoitettu Sinellistä ostetulla litteäpäisellä Calligraphy-tussilla.

Aika söpöjä? Eikö? ♥

"Rakkaussuolaa"


6 kommenttia:

 1. Tosi kivan näköiset vieraslahjat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näitä on varmasti ilo vieraille antaa. ♥

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos, tämän toteuttaminen oli helpompaa kuin monen muun asian.

   Poista
  2. Tää on ihana idea! :)
   Monelleko vieraalle tällaiset väkersitte, ja paljonko tulivat kaikkinensa maksamaan?

   Poista
  3. Niina, sadalle vieraalle. Liperit ei maksaneet mitään, suolat ja pippurit taisivat tehdä 10 euroa. Pulloista en muista mitä tarkalleen maksoi oli joitain senttejä/pullo. Pahvilaput tekivät 1,5 euroa posteineen ja nauhaa maksoi kaikkiin noin pari euroa. Valkoinen tussi taisi maksaa pari euroa. Eli varmaankin kaikkineen kuluineen noin 40 senttiä kappaleelta. :)

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥