maanantai 19. lokakuuta 2015

Tee-se-itse likööri, jälkiruokajuomistamme

Yksi suurista jälkiruoka rakkauksistamme on sitruunalikööri. Alunperin häämenussa oli merkittynä Limoncello, josta luovuimme. Nyt päädyimme siihen, että sitä täytyy saada tarjoilla häissämme. Itsetehtynä se on ollut hurmaava kokemus niillekin, jotka eivät yleensä jälkiruoka likööreistä välitä. Se on ollut niin suosittua, että se on maistunut niin hyvin, että ei ole ensimmäinen kerta kun joku sitä pyytää lisää. ♥

Limoncellon onnistuminen vaatii hyviä keltaisia sitruunoita. Sitruunoiden keltaisin kuori raastetaan ja laitetaan 80% alkoholiin noin kuukaudeksi. Välillä hölskytellään. Kuukauden olojen jälkeen kiehautetaan vettä johon laitetaan sokeria, annetaan liuoksen jäähtyä ja sekoitetaan kuorista siivilöidyn alkoholin kanssa. Tämän jälkeen pullotetaan ja tarjoillaan sopivassa hetkessä pakastin kylmänä.

Limoncello:

6 sitruunaa
5 dl Viru Valgeaa
6 dl vettä
3 dl sokeria

Meillä isäntä onkin aktivoitunut tänään raikkaan herkun tekoon. Riittävän keltaiset ja maukkaat sitruunat löytyivät Mustapekka K-kaupasta. Taisi muuten olla ainut kauppa, jossa sitruunat olivat ihan oikeasti keltaisia ja pinta tuoksui sitruunalta sitä hieromalla.

Nyt meiltä löytyy siis jälkiruoka pöydästä kahvin kaveriksi konjakkia, Baileysta ja Limoncelloa. ♥

How To Make Limoncello — Cooking Lessons from The Kitchn:
Kuva
3 kommenttia:

  1. Kerran sain Limoncelloanne maistaa ja tosi hyvää oli. Pitäisi tehdä itsekin. T. Eija

    VastaaPoista
  2. Tämä houkuttelee kyllä kokeilemaan. :)

    VastaaPoista
  3. Herkullisen kuuloinen ohje. Tätähän ehtisi vielä valmistaa vaikka jouluksi kavereiden herkkukoreihin testiksi. :)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥