keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Karkkibuffa - annosmäärät & karkit

Häidemme karkkibuffa on elänyt häitä suunnitellessa parikin kertaa. Ensin noita karkkeja sitten noita karkkeja tai mitä jos otetaan noitajin karkkeja. Tiedättekö tunteen kun karkkihyllyn edessä ja olo on kuin pikkulapsella - voisi ottaa jokaista karkkia yhden jos toisenkin. Jossain vaiheessa karkkien suunnitelu tuntui hieman siltä.

Nyt olemme hankkineet vaaleanpunaisia vaahtokarkkeja, bussikuskin lapsuusmuistokarkkeja eli Fazerin DaCapoja, aina hyviä Fazerin parhaita, Brunbergin tryffeleitä (omia lempikaramellejä) ja Omareita. Karkeista puuttuu enään KingKongin naamat ja perinteiset persikkakarkit, joilla on omapaikkansa persikan makua rakastavien keskuudessa.

Meillä karkkeja ei ole laskettu grammalleen vieraita kohden, mutta jos haluaa suunnitella asioita hieman tarkemmin kuin me, kannattaa karkkimäärät laskea etukäteen. Karkkien määrä tulee suhteuttaa ruuan määrään ja tarjoilujen luonteeseen. Jos häissä syödään ruokaa, kuluu karkkeja usein vähemmän kuin pelkässä kahvitustilaisuudessa. Myös tilaisuuden kesto vaikuttaa karkkien menekkiin. Illan myötä makean nälkäiset saatavat tilaisuuden venyessä popsia karkkeja.

Buffet tilaisuudessa varataan syötävää ruokailijaa kohden n.400g. Ruokalautanen sisältää usein tuosta noin 300g ja 100g koostuu kahvipöydän antimista. Kakkupalan jälkeen karkkia menee karkkia vain kohtuullisia määriä. Jolloin määrä jäänee n. 50g/henkilö. Karkkia tarvitaan tuolloin 5kg/100 vierasta kohden. Huomioida täytyy kuitenkin, että mikäli vierassa on neljännes lapsia kuluu karamelleja huomattavasti enenmmän, jolloin 100g/vieras on todellisempi luku ja karkkia kuluu 10kg.

Meillä määrä on tuossa kymmenen kilon hollilla ja on aivan liian suuri, mutta lapset syönevät karkkia sitten hiihtoloman. ♥


4 kommenttia:

 1. Voihan karkki! Meillekkin tulee karkkibuffet ja lempikarkkeja on kyllä liikaa.. Ollaan ajateltu, että otetaan maltillisesti ehkä viittä erilaista karkkilajia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin alunperin piti pysyä viidessä lajissa.. Mutta kyllähän homma on vähän paisunut.. :D

   Poista
 2. Meillä oli 5kg karkkia ja noin 4-4,5kg meni ja vieraita oli 41.;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kakkua ja herrasväen pikkuleipiä.. Meillä kakku on ykkösjuttu mummon tekemänä. Luottavaisin mielin uskon karkkien riittävän. :D Ja meillä noita karkkikiloja taitaa olla peräti yli kymmenen.. :)

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥