keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Meidän häämatka - lähti vähän lapasesta

Tosiaan, lähti vähän lapasesta koko homma. Oli eräs perjantai ilta ja ajattelimme vihdoin paneutua häämatkamme suunnitteluun, joka oli liikkunut kotona lähinnä puheen ja ajatuksen asteella. Sovimme että katsomme matkaa alustavasti ja perehdymme siihen mitä reittiä matka toteuttaa. Päätimme että otamme yhdet neuvoa antavat siinä samalla ja siitä se ajtus sitten lähti.

Alkuperäisenä ajatuksena matkassa oli mennä Suomen halki pohjoiseen Nordkappiin ja tulla toista reunaa Suomen rajaa pitkin alas. Lopulta parin naukun jälkeen päätimme, että meille riittäisi yksi suunta Suomen peltoa ja metsää. Matka saisi jatkua vähän jykevämpiin maisemiin. Matka toutetaan elokuussa, jolloin toivottavasti ajoittain on vähän hämärää ja toisaalta kesän lämmin henkäys elää.

Lopulta teimme päätöksen että matka  kulkisi seuraavanlaista reittiä:

Helsinki - Kuusamo - Inari - Nordkapp - Lyngen - Tysfjord - Hemavan - Bjästa - Tukholma

Autoilemme siis noin neljä ja puoli tuhatta kilometria. Ajattelimme myös pitää ajantasaista blogipostausta häämatkalta päivittäin. Nordkappissa ja tukholmassa viivymme pidempään, mutta muissa kaupungeissa on varattu vain yksi yö.

Kaikki hotellit/majatalot sisältävät aamiaisen ja ne olivat saaneet vähimmäisarvosanaksi noin kahdeksan. Viimeinen etappi taittuu laivalla seilaten jossa nautimme hyvästä aamiaisesta ja ajamattomuudesta sekä hengähdämme ennen kotiin paluuta. Kokonais kesto matkalle on 11 vuorokautta. Nähtävää on varmasti enemmän kuin paljon. Ja niin. homman nimihän on se että varasimme kaikki hotellitkin siltä istumalta. Joku voisi tähän todeta: "Ilon kautta!"

Alla liuta Pinterestin kuvaloistoa pohjoisen maisemista.

One of the most spectacular stretches of road in the world- Atlantic Road, Norway. Amazing!:
Kuva: Pinterest

Double Foss, Norway by vermeulenm - Explore the World with Travel Nerd Nici, one Country at a Time. http://TravelNerdNici.com:
Kuva: Pinterest
Unreal! Vote for Nicole! http://dreamjobbing.com/l/00057d #NorwayDreamJob #ChangeYourStory #Dreamjobbing:
Kuva: Pinterest

46 things that prove Norway is a real life fairy tale: Because the sunset looks like this.:
Kuva: Pinterest

5 kommenttia:

 1. Oi mitä maisemia! Varmasti ikimuistoinen matka tulossa :)

  VastaaPoista
 2. Meillä on myös suunnitteilla samankaltainen reissu toivottavasti jo ensi kesälle. Olisi kiva kuulla tarkemmin matkasuunnitelmistanne, montako ajokilometria/päivä olette suunnitelleet etenkin Norjan puolella. Viivyttekö jossakin kaupungissa/paikassa pidempään? Tätä matkakertomusta jään kyllä odottamaan! Varmasti huikea reissu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Janina, koitan jossain kohtaa tsekata ja kirjoittaa tarkempaa juttua parista välietapista kerrallaan. :)

   Poista
 3. Vautsi mikä reissu teillä on suunniteltuna! Ihan unelma! :)

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥