tiistai 16. elokuuta 2016

Häämatka - päivät 3&4

Kolmannen päivän aamuna heräsimme hotellin Inaris ta tyytyväisenä. Olimme nukkuneet sikeästi ja aamiainenkin maittoi hyvin. Voin lämpimästi suositella Hotelli Inaria. Huoneemme oli viimeisen päälle uusi, siinä oli oma sauna, palvelu erinomaista ja aamiainenkin maittoi loistavasti.

Ajoimme Inarista Karigasniemen kautta Norjan puolelle. Alkumatka tihutteli vettä ja keli ei ollut mikään lottovoitto. Kuitenkin Norjan puolelle tultaessa aurinko alkoi paistamaan ja keli näytti olevan kohdillaan. ♥ Suomen puolelta opimme sen että ampumaratoja sijaitsee tuon tuossa, siellä täällä, joka paikassa ja niissä oli usein miten ihmisiä, vaikka aika paljon autiotaloja näyttikin olevan matkamme varrella. Lisäksi meidät yllätti Lapin vesistöjen määrä.

Norjan maisemat ovat olleet kertakaikkiaan huikeat, lähes heti rajan ylityksen jälkeen maisemat muuttuivat kertakaikkisesti. Saavuimme iltapäivällä Nordkappiin, joka oli määränpäämme. Norkappiin pystyy ostamaan lipun, joka on voimassa 24h sisäänkirjauksesta, perillä on ravintola, kahvio ja baari sekä lahjatavarakauppa. Paikan päällä voi myös ihastella elokuvaa, joka on tehty Nordkappista, aistihuonetta, kappelia, muistomerkkejä ja yksinkertaisesti äärettömältä tuntuvaa maisemaa. Meidän maisemaamme suosi vieläpä huikea pilvetön auringon paiste. Kävimme viemässä tavarat hotellille ja olimme varautuneet suomalaisineen eväinemme ja leiriydyimme kaasupolttimon kanssa läheisen solan päälle päivälliselle.

Illaksi suuntasimme vielä ylös Nordkappiin, jossa ihaillimme laskevaa aurinkoa ja söimme kuningasrapua, jota suosittelen maistamaan.  Tiistai aamuna söimme aamiaisen, joka osoittautui Hotellissamme Norkapp turishotel, melko vaatimattomaksi. Palvelu on hyvää ja mukavaa, mutta hotelli on habitukseltaan jäänyt jonnekin kaus. Mutta mukava palvelu korvaa senkin. Kävelimme tänään kylän läpi, joka osoittautui noin kilometrin mittaiseksi. Asukkaita on wikipedian mukaan noin 60 kappaletta. Lähistöllä on kuuluisa Kirkporten, joka on kalliioon tullut muodostelma ns. reikä. Tuonne patikoimme tänään. Mäki näytti pieneltä mutta se osoittautui ihan kunnon kävely reissuksi. :) Tämän jälkeen piipahdimme kylän joulupuodissa, jossa saimme ensimmäisen kerran Norjassa kunnon kahvia.

Päivälliseksi päätimme syödä hotellissamme poroa, joka oli hyvän kotiruuan veroista. Kaiken kaikkiaan nautimme rauhasta ja hiljaisuudesta. Täällä naapurille voi huutaa kylän toiselta puolen "Lainaatko sokeria?"

Suosittelen lämpimästi reissua tänään, sen verran on hyvät maisemat. ♥

 

2 kommenttia:

  1. Todella hienoja kuvia, kiitos kun jaoit. Olemme myös käyneet Nordkapissa kirkkaalla säällä, unohtumaton kokemus.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, täällä ovat kelit kyllä osuneet kohdalle. ♥

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥