torstai 18. elokuuta 2016

Häämatka päivät 5&6

Keskiviikko aamu valkeni hieman sumuisena Skarvågenissa Nordkappin kupeessa. Poroja kilisteli menemään hotellin vierustaa pitkin. Yllätykseksi hotellimme aamupala oli erilainen kuin eilen, se oli todella paljon parempi. :D Kun kimpsut ja kampsut olivat pakattu päätimme jatkaa matkaa hieman jopa harmaassa säässä. Piti ajaa takaisin päin sieltä mistä oltiin tultu, nauttia muutamista tunneleista (NOT) ja tietenkin siinä matkaa tehdessä piti pysähtyä keräämään kiviä matalilta hiekkarannoilta. Kiviä olisi voinut kerätä loputtomasti, upeita meren silottamia kiviä joita tuli tuon tuosta vastaan.

Otimme välietapiksi Altan, joka on hieman suurempi kaupunki täällä pohjois-Norjassa. Altassa on useampia ruokakauppoja ja huoltoasemia. Shelliltä saa muuten loistavaa kahvia, joka muuten on osoittautunut olevan hieman laihaa täällä norjassa. Altassa piipahdimme ruokakaupassa, päätimme tehdä leirieväsostokset, sillä ensi yö vietettäisiin ulkosalla teltassa. Mukaan tarttuikin norjalaista jauhelihaa sekä meksikonpata ainekset. Ruokakaupassa marjat, vihannekset, sienet ja juurekset olivat todella edullisia verrattuna Suomen hintoihin, muuten sitten olikin satakertaa kalliimpaa! Tuomisiksi otettiin paria siideriä jota ei Suomesta löydy ja kauppalasku euroissa huitoi sadassa.

Matka jatkui reittiä ajellen. Oltiin ajateltu mennä Olderdalenista lautalla yli Lyngeniin. Ajaminen tuntui kuitenkin niin mukavalta, eikä sopivaa leiriytymispaikkaa tuntunut löytyvän, että päätimme suorittaa matkan ajaen, joka lisäisi matka-aikaa mutta antaisi paljon enemmän silmänruokaa. Hyvä niin, sillä maisemat olivat kertakaikkisen mageita! Leiriydyimme Kåfjordenin lahden kärkeen, jossa sai ihailla kauniin auringonlaskun Lygenin valkohattuisten alppien loisteessa. Vinkkinä niille jotka matkaa tekevät täällä päin ja haluavat leiriytyä telttoineen kannattaa ajaa Skiboteniin, ennen sitä ja sen jälkeen on liuta nurmipohjaisia levähdyspaikkoja, joissa on myös huussi.

Aamulla matka jatkui, ajoimme Lygeniin, bongasimme paikallisen Coopin (ruokakauppa) ja ostimme hieman lounasevästä. Sitten jatkoimme matkaamme Tornbergiä kohden, josta bongasimme suojaisan ruohoaukion. Teimme lounasta. Tämän jälkeen oli hyvä ottaa kunnon nokoset taivasalla, lämmintä täällä nimittäin on piisaannut yli kahdenkymmene. Kesä siis on.

Kommervenkkeinä voin todeta: Kuka lähtee leireilemään niin, että mukana oli kauha ruuanlaittoon? Tai veitsi leivänleikkaukseen tai levitykseen? Tai termospullo tai jotain sellaista? Voin kertoa että ei just nyt tullut mieleen. Onneksi meillä on työkaluissa uuden karhea Bahcon puukko leivälle. Levitteen levitys onnistuu lusikallakin. Ruokaa voi sekoittaa liian suurella ruokalusikalla, joka valikoitui mukaan koska muut oli pesussa. Ja ilman termaria selviää kun ostaa kahvia Shelleiltä.. :D Sillä kahvinkeitintä ei voitukaan käyttää koska se poltti auton sulakkeet heti ensimetreillä. Mutta muuten ollan selvitty ihan loistavasti. ♥ Ihanaa loppuviikkoa kaikille. Ainiin! Koska jatkettiin matkaa löydettiin se keppi kotiin! Siitä lisää myöhemmin!
2 kommenttia:

  1. Toi maisema on niin kaunis, että ihan sen puolesta vois ainakin ensi kesän häämatkan suunnata pohjoiseen etelän sijaan.

    Laura-morsiantametsastamassa.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Heippa! Olisi mahtavaa kuulla mitä sinulle tänäpäivänä kuuluu!! ♥

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥