maanantai 15. elokuuta 2016

Häämatkalla - etapit 1&2

Blogi on pitänyt hiljaisuutta matkalle asti. Eilen se häämatka viimein alkoi. Koko matka-ajatus lähti liikkeelle sellaisena, että lähdetään pohjoiseen Suomeen automatkalle niin että mennään länsipuolta ylöspäin ja itäpuolta alaspäin ja kolutaan sillä matkalla nähtävyyksiä. Siinä sitten parin-kolmen neuvoa antavan punaviinilasillisen jälkeen ajatus ja koko matkahomma lähti täysin lapasesta johtaen siihen että sillä istumalla alettiin varaamaan hotellipaikkoja. Reitiksi jalostui Helsinki- Kuusamo- Inari- Nordkapp- Alta- Lyngen- Bognes- Mo I Rana- ja siitä E12 tietä Ruotsin halki Uumajaan sekä edelleen Tukholmaan ja punaisella laivalla kotiin. Viitostie siksi, että sen varrella on enemmän nähtävää ja koska Kuusamon Kiutaköngäs on siinä näpsästi ihan viitostien varressa. Näin siinä päissämme ajattelimme ja lyötiin homma lukkoon.

Puolen vuotta meni matkallelähtöä hioessa ja yksityiskohtia suunnitellessa ja ehkä vähän jänskättikin. Lähtöpäivä koitti viimein ja niin sitä sitten lähdettiin suunnitelmien mukaan aikaisin aamulla Kuusamoon hotelliin ja siitä aamulla patikkaretkelle Kiutakönkäälle. Huoneen olimme varanneet Kuusamon Tropiikista, joka osoittautui hieman pettymykseksi. Huone oli vanhanaikainen, kuuma, tyynyt olivat päälle sopimattomia ja aamupalakin oli keskiverto. Emme siis ensimmäiseki siihen hotelliin olisi palaamassa.

Sen jälkeen tulikin ensimmäinen reittipoikkeama sunnuntai aamuna. Päätettiin mennä Kiutakönkäältä valtatien sijaan pienempää tietä Sallan kautta Inariin eikä sen pitänyt olla kovinkaan paljon pidempi matka kun isompaa tietä pitkin. Joku vain oli yllätykseksemme päättänyt omia karttaan merkityn tien omakseen ja kieltänyt sitä pitkin ajamisen. Hetki siinä sitten kierrettiin ympyrää kunnes tuli ymmärrrys, että kyllä, melkein tunnin pidempää reittiä on vain mentävä. Korttelit kun on Kuusamon korvessa astetta isompia kuin pääkaupungissa.

Hotelli Inari ainakin äkkiseltään on osoittautunut kivaksi ulkoiselta ja sisäiseltä habitukseltaan. Toivotaan, että aamupala on yhtä hyvä. Inari on muuten kaunis paikka, ihan todella.

Hommaa voi seurata muuten youtube videoilta Bussikuskin morsian -Tuolilla. Sinne on jo eilisestä ja tästä päivästä videopätkää ladattukin.  Reaaliaikaisesti kuvaa ja päivityksiä tulee myös www.facebook.com/bussikuskinmorsian sivulle.

Alla parin päivän kuvasatoa. Huomenna ollaankin jo norjan puolella. ♥

P.S. Tänään fiilisteltiin päivällistä hakemalla sitä paikallisesta S-marketista ja istuttiin vaan autossa sekä ihasteltiin maisemaa, jossa näkyi Inarin järvi. Kyllä kelpaa. Kuvat on nurinperin järjestyksessä.. :D
2 kommenttia:

Kaunis kiitos kommentistasi! ♥